Sunday, December 27, 2009

Restoren Nasi Ulam

salam..bile mood nak usik blog ni datang, baru ad entry baru..hehe, mungkin mood utk berblogging ni xboleh dipaksa2..kakaka

bile tibe time nak makan je mesti dua2 xmo tunjuk power nak pilih makan katner..masing2 nak mengalah, dan bile2 due2 nak mengalah menjawab ler pusing bangi sebab susah nau nak buat keputusan nak mkn kat mane..hahha

dan bile dah pusing seksyen2 kat bangi ni terjumpe la kedai makan nama NASI ULAM kat seksyen 9 nun..hehe, kedai baru nih, sebab due2 xpenah dtg lagi..harus cubee!! haha, ntah2 kedai ni da lame bertapak kat bangi ni..

menu utk ratu, nasi goreng burung puyuh..wah! sedap oke, puyuh nyer manis sajork..1st time mkn nasi goreng ngan puyuh..

pssst: kak ida, try la mkn sini, burung puyuh die sedap tau..hehehe

dan ini utk Mr.Faez, nasi goreng ulam..maybe ni special menu kat sini, bersempena nama kedai ni..ingatkan die bagi ulam 2 yg dedaun tu, rupe2 nyer ulam2 nyer mcm tu la, ad salad, kacang, timun, petola..tambah sambal belacan dengan ikan rebus goreng ..nasik goreng die sedappp ok!!

pasni boleh dtg sini lagik cube menu laen pulak..memang xboleh pangkah!! hahaha

pastu time nak baya, nampak kertas ni...RELOAD HERE ataupun setelah dimelayukan ISI ULANG DI SINI...

adakah ratu yang xpenah tau RELOAD dlm bahasa melayu mcm gitu?? ataupun memang kome2 sume pun tak penah tau gak.. so, pasni sape nak pegi reload cube ckp "saya nak isi ulang", mule2 dengar memang xbiasa,bile dah biasa dan ramai org ckp xadlah dengar mcm pelik jer, sebab bile kite slalu sebut, kompem lah xjadik pelik lagi..

2 comments:

Nurfazliyatun said...

Have been there sekali masa preggy aritu, bulan puasa. Tapi time tu sume redimet je dah siap masak hidang,lauk biasa2 je.
Huihh sedapnyer burung puyuh~~~~~

Ratu Cinta said...

aha..memang terbaek kat sini..sedap burung puyuh tu..manis tp kecik aje..hehe, tp cukup la utk sorang mkn, kenyang.....