Tuesday, December 15, 2009

Nims Island..i likeeee u

hehe..entry ni seperti biasa pasal makanan lagi la..ratu janji nak blanja mkn Mr.Faez sempena bulan kelahirannyer..hehe, brape kali mau sambut daaa??

destinasi makan kali ni dekat Restoren Nims Island..kedai ni popular gak utk org2 bangi nih..sape xtau memang lah..kedai die betol2 dalam kawasan perumahan, kat Jalan Teratai..atas dr seksyen 8 nun, ala area kampung tu la..restoren nih memang terbaek!!!

ini air ratu..air SODA GEMBIRA...hehe, kat sini sebenranyer ad macam2 jenis air yg die mix n match tau..memang klako nama2 air nyer..mcm air soda sedih, soda sukaduka, air nyiur melambai dan mcm2 lagilah..

air soda gembira ni adalah gabungan ais krim soda dengan bandung..sedap ok, Mr.Faez yg banyak habiskan air ratu nih..ooooo, air seniri die letak tepi..kikiki

kali pertama ratu mkn kat sini 3 tahun lepas, dgn member2 degree..pastu setelah sekian lama, dtg mkn kat sini kembali, dengn Mr.Faez..

air mangga ni la yang Mr.Faez ketepikan tu..die order yang xbanyak ais, sebab kesejukan..tp kalo memang dah slalu minum ais, xkan biasanye kalo xad ais kan bang??..hehe

xlama lepas tu sampai menu yang kami order2 td..mule2 sampai tomyan dengan telur dadar nih..rase2 nyer kami order tomyam sayur, tp yang sampai tomyam campur..xpelah, janji sodappp kuah tomyamnyer..hikhihk, terbaek, no hal lah..

pastu sampai la menu utamanyer, siakap 3 rasa..memang janji awal2 nak blanje cik abg saya nih ikan siakap, so siakap masak ap, ratu suh Mr.Faez yg pilih..dan inilah fevretnyer, masak 3 rasa, Mr.Faez kan penggemar sos, so haruslah masak 3 rasa jd pilihan, kan ke banyak sos nyer tu..hehe

dan ulam-ulaman ni menu yang terakhir sampai..nak tau tak, kami berdua xsentuh pun sambalnyer tu, sebab warna die laen macam jer..haha, so makan timun jer, kacang tu pun xsentuh..

waktu tengah amek order td, ratu ngah pilih2 tenung2 menu sebab nak tambah order lagi, ingat nak tambah sotong ke udang ke..tetibe, org yang amek order tu cakap, "cukup lah tu dik, dah banyak dah tu, karang xhabes membazir pulak"..hehe, klakor oke, selalu org2 restoren nih promote2 suh amek itu amek ini, tapi restoren nih lak laen konsepnyer.."JANGAN MEMBAZIR!"..bagus betol

memang kami xlarat nak perhabiskan lauk2 tu bile dah tambah order lagi sepinggan nasi..jawabnyer, separuh nasi extra td xhabis, tomyam pun xmakan habis..tapi siakap habis ok..bukannnyer xsedap, tp kekenyangan, siakap nyer besooor beno die hidang..

total = rm40.00, berbaloi2 kalo mkn ikan siakap begitu harganyer kan..

dan kesimpulannyer...

NIMS ISLAND....I LIKEEEEEEEE U!!

terbaek oke..ratu suke, Mr.Faez pun suke..bile dua2 suke, bolehlah datang selalu..kikiki

2 comments:

Kak_Ngah said...

Hi salam ziarah...u all memang pasangan yg secocok.harap kekal hingga kejinjang pelamin dan seterusnya hingga ke akhir hayat..
nasihat.jangan selalu berdua..sebab akan muncul yg ketiga...faham2 lah yer..happy always.u all memang sama cantik sama padan..

Ratu Cinta said...

salam..thanx kak ngah atas nasihat yg diberikan,InsyaAllah..