Monday, December 7, 2009

d best worker`

salam.....hikhik, gelak dulu sebelum mengomel dan tayang2 gambar..gelak2 senyum2 ni kan petua awet mude..

dan seperti biasa hari isnin semalam bukanlah hari yg baek utk meng'update' kan blog..tunggu hari sok2 nyer, baru dtg mood..hikhik, mood terpaksa kah?owhh...kadang2 rase terpaksa, kdg2 rasa takdelah terpaksa, terpaksa rela jer..

sempena meraikan hari ulang tahun kelahiran Mr.Faez, kami pegi dinner kat pizza lagik.."kali ni i blanjer u ok besday boy, abg order je ape2..chewahh"

so, kami order lah pizza set 3, utk berdua saje, sebab kami kan berdua..n ad tambahan satu menu, ap lagi kalo bukan ayam..kehkeh

mcam biasa, kat mana2 kedai mkn pun, air datang dulu kan..pastu sup plak sampai..kami hirup skit2 sebab bstick nyer xsampai lagi, kan lebih sedap sup dimakan dgn bstick..xgitu..tapi..

deli wing ni sampai dulu..hehe, tak tunggu lame dah, basuh2 tangan, baca2 doa, kami ngappp terus..sodappp..Alhamdulillah..
pastu nak nunggu pizza nyer sampai punyer lah lame..restoren tu punyalah besar, tp pekerja nyer ciput jer, xramai ok..xbalance..xdapat menampung jumlah customer yg dtg bertubi2 tu..huhuhu..xpelah, kami bersabar je sambil nyembang2 tentang kami..kikiki

dan bile dah lama menunggu, dtg la pizza yg ditunggu2 tu..tapi kan

ratu tersalah order..mule2 nak order pizza jenis stuf tu, tp katanyer dah habis, so xmo order yg biasanyer sebab nak yg luar biasa..haha, sampai2 pizza keras yg dtg, set crunch punya..walaweiii..

ratu salah order, kesian kat Mr.Faez..tapi seperti biasa, Mr.Faez ni kan jenis xad songeh, xad songeh okee..dier suke jer katanyer..huhu, bersalah le plak, bajet nak makan pizza yg kenyal2 penuh keju mcm dlm tv nun, tp dah habis le plak. order yg crunch, bajet crunch kat tepi je, rupe2 nyer crunch sampai ke bawah skali..huhu, maaf bang..

dan bile dah habis sumenyer kami mkn, bstick tak sampai2 lagi..rupe2 nyer, mereka2 lupe nak hantar, ye la, customer ramai kan..tp pekerja nyer xramai..tp kami tak marah, sebab pekerja yg amek order kami tu sangatlah baek insan..

inilah dier, Mr.Ho..barangkali adik Ho kot..muke mcm budak baru lepas spm je..hikhik..
tersangat lah baek ok, bile dier hantar menu lambat, mesti ckap mintaf maaf, senyum2..
waktu dier tengah refill air utk Mr.Faez:

Mr.Faez: Ho (seperti nama kat name tag nyer)..bole i tangkap gambar u kejap..
adik Ho: eh2, xpayah la (senyum2 kambing)
Mr.Faez: i ni blogger (cheewah), i nak letak gambar u, sebab u r the best worker here (wah!! direct memuji tu)

adik Ho ni pun malu2, senyum2 jer, pastu dier pegi layan customer laen..baek tau dier nih, memang pekerja terbaek lah..kalo nampak gaya dier bekerja memang mcm lipas kudung, laju okeee!! pekerja laen jalan mcm cat walk jer, xad kesungguhan langsung..suam2 jer

lepas kejadian bstick kami tu sampai lambat, adik Ho ni terus tanya dari meja ke meja, ap yg xsampai lagi..walaweiii, baek ok..dier menjadikan kesilapan lalu utk memperbaiki lagi mutu kerja dier okee..mcm ni lah pekerja terbaek!!

bagus2, kami doakan adik Ho berjaya dlm ap2 bidang yg diceburi..u r among d best oke!!!

dan buat Mr.Faez: SELAMAT ULANG TAHUN ABANG!! moga dimurahkan rezeki, dikurniakan kahidupan yg bahagia dan disenangi semua orang..amin~

2 comments:

CyberBoy said...

muhahah..klaka memang klaka..menarik pun adagak..muhahha...salam berbahagia bersama abg tercinta yew

Ratu Cinta said...

hehe..tekiu cyberboy!