Monday, December 28, 2009

Kuey Tiaw Goreng Pak Ali

hehe..sooodap, drpd 10 bintang gue hadiahkan 9 bintang utk kuey tiaw goreng pak ali nih...memang terasa nak order 2 pinggan lah kalo mkn kuey tiaw kat sini..tp, sebab asik mknnn jer, cube pujuk perot jgn terlalu tamak..

sape2 yg suke kuey tiaw goreng, meh2 kite pi cube mkn kat kedai pak ali ni..act bukan kedai, die mcm warong tepi jalan jer..tp memang soodap lah kuey tiaw nyer, banyak kerang, ad udang2 lagi. tak berapa pedas tp still rasa mcm bestttttt je..ap la yang Pak Ali tu letak time goreng2 nih..
warong ni betol2 tepi jln dekat seksyen7 nun, ala jalan ke Kajang yg ikot seksyen 7 tu, ha! kat situ lah..sebelah taman perumahan cenggitu.

*gambar ini tiada kena mengena dengan warong Pak Ali, ni gambar dlm restoren kat BM..kihkihkih*

alkisahnyer, kami cube mkn kat sini sebab masing2 perot dah xbrape lapo, tp still rasa mcm nak mkn, ngap ngap ngap jer...tambah nak berdeting lagi, so berdeting kat kedai mkn lagiii best!

satu pinggan rm3.00 saje, c c?? murah kan..berbaloi2!

5 comments:

Redbloodsnow said...

SERIOUSLY...SGTTTTT NANGIS WEH KUEY TIAW TUH. IT DESERVED UR STARS ...HIKSS


:p

Ratu Cinta said...

memang nangisss, sampai xcukup 1 pinggan memang bole kasi manyak2 stars..hehehehe (^_^)

Nurfazliyatun said...

Kema leh wat rancangan "Jalan2 cari makan ngan Mr.Faez sajork..." Haha, jgn marah~Penangan Kema lah, pas baca blog malam tu gak pakcik ku round carik burung puyuh, kedai ke-7 baru jumpa. Puas hatiku dpt makan, haha :D
Bg guideline gerai kueteow ni, nak bwk pakcik, mmg suka giler dia kueteow,feveret.

Ratu Cinta said...

ok, beres..tu la ingat nak tuko title RATU MAKAN...haha.baru seswai...

hehe..kesian abg.mior mencari nasi goreng puyuh, ampun k.ida, tak berniat nak menteliurkan kak ida..hehehe

direction nyer mudah saje...begini ye bakal kakak ipar ku..hiks

kak ida pegi seksyen 7, kan nampak bangunan2 kedai yg baru tu side kanan, masuk ke kanan dan terus jer...nati jupe sekolah sebelah kanan, tmn perumahan sebelah kiri..terus lagi..tp kat situ jgn laju, sebab warong tu betol2 tepi jalan kat sebelah kiri..die ad banyak warong, kak ida tengok2 banting yg tergantung, ad satu warong tu tulis kuey tiaw goreng..ha, kak situ la..pegi cube tau, sedappp!

Nurfazliyatun said...

Thanx kema.
Memandangkan tepi jalan & of cos la open air kan, tambah2 kalo pi malam(udara malam)..xleh la bwk Insyirah. Not good for baby kan.
Kena pi pas keje lah,hrp2 ptg dah bukak.