Monday, November 23, 2009

Steamboot!!



sebabkan dah penat cari bahan2 keje, so terasa nak update blog kejap..hehe, kejap jer..sebab gambar lagi banyak dr wording oke...

seperti biasa, Mr.Faez nak blanje dinner lagi..yayyy!! so, die minta kak ida ngan bg meor decide nak mkn kat mana..pastu inilah pilihan mereka, best2!!

Restoran Johnny's..makan steamboot mlm nih..hahaha, Mr.Faez lawak okeee...die xberapa minat mkn benda nih, tapi sebab nak jaga hati..die onnn jer,hehe..chomel lah abg nih..haha

so, jom kite layan pics waktu dinner dekat Johnny's nih...

kak ida, abg meor dgn insyirah..hehe, insyirah suke buat muke okeee...pics sebelum mkn, harus ambil gambar b4 mkn sebab kalo dah mkn sume dah comot2..hehe, xadlah sampai camtu..

seperti biasa jugak, gambar kami mesti ada...hehe, kenape bile ratu pegang insyirah berjage, bile Mr.Faez pegang insyirah lena? teka2..


sebabnyer, Mr.Faez pegang selepas mkn2, ratu pegang waktu blum mkn2..lalala
mari kite layan gambar mkn lak..hehe, kasi terliur peminat2 steambut..hehe

waktu nih, sup tu ngah didih lagik, so, ini part utk masukkan bahan mentah sume dalam periuk tuh..so, sebelum masukkan bahan2 tuh, haruslah susun pot2 utk tangkap2 gambar dulu kan2..

mule2 masukkan bihun nyer dulu, kasi lembut gitu..hehe, waktu nih ratu xambil part sebab ngah pegang2 ngacan2 insyirah..biar ibu nyer masak-memasak dulu..Mr. Faez jadik photogrpher kejap..

kite masukkan sume bahan, kasi sebati dan sebati..waktu nih kak ida lak pegang insyirah, Mr.Faez pula take over, ratu jd photogpr lak..

okeh..sume bahan dah tersedia utk dimakan, nyum2..kalo mkn camtu jer, kompom lah Mr.Faez tak telan nyer, silap2 dier tengok je kot kami mkn..haha, so...

inilah pengubatnyer...sos nyer, barulah Mr.Faez boleh menelan..haha, sedap oke sosnyer, ad campur sos ikan barangkali...

dan, ya hamat ler payah nak menghabeskan steambut tu..banyak okee..kenyang bebenor...Mr.Faez mkn amatlah slow, dier xberapa minat tu, kalo idak, habes licin sume tu..hehe..so, lepas ni kalo nak mkn steambut lagik, haruslah mkn dengan kak ida bagai..hehe, kalo tidak ratu layan sorang2 je la nampaknyer..hehe


ini lak menu sampingan, kuey tiaw sup..wah! sedap jugak, terbaek...kalo ad cili api , kompom lagi terbaek..


total nyer rm92.65..berbaloi2

2 comments:

**Bila Comel Jadi Comot** said...

best2 mkn stembot comel suka.slalu mkn kat jonny's
harga jugak berpatutan da pakej lagi ekekekek

Ratu Cinta said...

hehe..mis comel slalu mkn kat area mane?